Westcoast Windows were pleased to supply their energy efficient windows last year for the development of the new Essex Wildlife Trust visitor centre at Walton-on-the-Naze.

The Naze Centre is a major £900,000 project, with funding by the Lottery ‘Coastal Community Fund’, providing information and facilities for visitors to the Naze, and a hub from where Essex Wildlife Trust is running events and educational facilities for school and college groups. The Naze is included in the curriculum for GCSEs and A-Levels, as a case study for wildlife, fossils, geology, coastal processes, coastal communities and more.

The Naze Centre is a low energy, eco-friendly building using heat pumps and recycled materials, and required high performance windows to help achieve this – Westcoast Swedish composite windows were the ideal choice.

The low maintenance aluminium exterior was finished in charcoal grey RAL 7012, combined with the warm wood lacquered timber interior finish, which was specified to match the internal glulam timber frame. The large energy efficient composite windows used in this project maximise the light, and minimise heat loss to create a bright, modern and welcoming visitor centre.

The Naze Education and Visitor Centre won the 2017 RICS Tourism & Leisure Award 2018 for the East of England. Find out more about the awards here: RICS AWARDS 2018

 

Download The Naze Centre Case Study PDF

Westcoast Windows products used on this project:

TSG45

TOP HUNG PROJECTING WINDOW

FKG

FIXED LIGHT WINDOW

FDGD

OPEN OUT BALCONY/TERRACE DOOR

The Naze Centre
The Naze Centre
The Naze Centre
The Naze Centre